Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Průmyslová membrána VONTRON ULP 22-8040 s výkonem až 45,7 m3 vody denně

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Průmyslová membrána VONTRON ULP 22-8040 s výkonem až 45,7 m3 vody denněSkladem21 054 Kč17 400 Kč bez DPH
Průmyslová membrána reverzní osmózy ULP22-8040
ULP = ultra low pressure
8" x 40"
MODEL VONTRON ULP22-8040
- Aktivní plocha membránoviny 37 m²
- Průměrná produkce permeátu 45.7 m³/d
- Stabilní odsolení 99.0%
- Minimální odsolení 98.5%
Výsledky byly naměřeny za následujících podmínek:
- Testovací tlak 1.03 Mpa
- Teplota testovacího roztoku 25 ºC
- Koncentrace NaCl v testovacím roztoku 1500 mg/l
- pH testovacího roztoku 7.5
- Míra využití koncentrátu 15% pro modely 8040,4040,2540
- Míra využití koncentrátu 8% pro modely 4021 a 2521
Provozní podmínky:
- Maximální pracovní tlak 4.14 Mpa
- Maximální průtok vstupní vody 17 m³/h pro modely 8040
- Maximální průtok vstupní vody 3.6 m³/h pro modely 4040
- Maximální teplota vstupní vody 45 ºC
- Maximální hodnota SDI vstupní vody 5
- Množství volného chloru ve vstupní vodě < 0.1 mg/l
- Rozmezí pH vstupní vody při provozu 3 - 10
- Rozmezí pH při chemickém čištění 2 - 12
- Maximální tlaková ztráta samotné membrány je 0.1 Mpa
Membrány ULP jsou provozně konstruovány tak, že pracují přibližně na 2/3 tlaku nízkotlakých modulů, přitom si zachovávají velmi dobrou hodnotu odsolení, až 99.5%. Tyto membrány lze použít pro povrchové a podzemní vody, kde je celková koncentrace solí nižší než 2000 mg/l.
Výhodou použití ULP membrán je jejich nenáročnost na tlak, čímž je dosaženo významných úspor při navrhování systémů úpravy vody, protože nejsou zapotřebí velká čerpadla, nádrže, potrubí, atd. Je tak dosaženo nižších investičních nákladů, jakož i nákladů provozních.
Membrány ULP lze využít například pro úpravu vody pro farmaceutickou výrobu, pro účely doplňování kotlů, zpracování potravin atp.